Workshop Holy Smoke: Warm en Koud roken

Heb je altijd al willen weten hoe je die perfecte rooksmaak aan je vis, vlees of zelfs kaas kunt toevoegen? Geraak je maar niet uit aan hoe het pekelen nu net werkt en wat het verschil is tussen koud en warm roken? Je kocht een Cold smoke Generator, maar lijkt er niet in te slagen deze aan de praat te krijgen? Dan is deze workshop iets voor jou! Tijdens deze exclusieve tweedelige workshop “Holy Smoke”, gepland op 1 en 8 februari neemt Jochen je mee op pad. Hij leert je de kneepjes van het warm en koud roken, legt het nut uit van pekelen en welk effect dit heeft op je product en vertelt je welke houtsoorten geschikt zijn voor welke projecten.

Naar goede gewoonte doen we dit aan de hand van enkele leuke recepten. Van smeuïge paling tot hartig spek, van verrukkelijke makreel tot boterzachte zalm, en zelfs het roken van kaas, boter en zout – deze workshop biedt je een unieke kans om ondergedompeld te worden in de wereld van ambachtelijk roken.

Inhoud van de workshop:

  • Warm gerookte Paling
  • Spek warm en koud roken
  • Gerookte Makreel
  • Zalm warm en koud roken
  • Koud gerookte kaas, boter en zout
  • Uitleg over de verschillende pekel technieken en pekelzouten
  • Uitleg over de verschillende types rookhout.

Details:

Data: 1 en 8 februari
Tijd: 19:00 – 21:00
Prijs: €120 voor beide avonden (inschrijving voor beide avonden vereist)
Groepsgrootte: Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers
Annuleringsbeleid: Gelieve minstens 5 dagen van tevoren te annuleren
Doelgroep: Geschikt voor alle BBQ gebruikers die werken met een gesloten BBQ systeem (met deksel).

Wacht niet te lang, want de beschikbare plekken zijn beperkt! Geef je passie voor roken de ruimte en schrijf je vandaag nog in voor deze smaakvolle ervaring!


01/02/2024 en 08/02/2024: Holy Smoke Workshop (2 dagen)


24/10/2024 en 31/10/2024: Holy Smoke Workshop (2 dagen)