Monolith
is vrijheid!

Ontdek het gamma
Monolith kamado BBQ is vrijheid. De kamado’s van Monolith doen wat ze beloven: grillen, roken, bakken, braden, koken en barbecueën. Geniet met volle teugen van alle mogelijkheden, geniet ervan je gasten te verrassen, geniet ervan je smaakpapillen te verwennen en je zinnen te verzetten.
Monolith kamado BBQ is design. Monolith combineert perfect het esthetische met het functionele. Een kamado dat een genot is voor het oog én het verhemelte.
Door zijn unieke efficiëntie heeft de Monolith heel weinig energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken en vast te houden. Je kunt in het lage temperatuurbereik met een lading van 2,5 – 3 kg houtskool tot wel 24 uur werken (in de Monolith Classic). Door de lage zuurstofbehoefte is de luchtbeweging in de kamado extreem gering, waardoor het vlees niet uitdroogt en mooi sappig blijft.
Monolith is traditie. De kamado stamt oorspronkelijk uit China en Japan en werd daar al 3000 jaar geleden gebruikt. In de jaren 70 evolueerde de moderne keramische BBQ uit de Japande Mushikamado en bgeon vanaf dat moment met een succesvolle veroveringstocht.
Wij zijn verdeler van 3 verschillende merken kamado’s: Kamado Joe, Monolith en The Bastard. Kamado Joe heeft de typische rode kleur en is technisch het verst doorgedreven toestel op de markt van de kamado’s. The Bastard is voor velen de stoerste: keuze tussen de blinkende zwarte kleur en de matte zwarte kleur. Monolith heeft het unieke systeem om smoke pellets en/of rookhoutsnippers toe te voegen aan het houtskool zonder het deksel te openen. Verkrijgbaar in rood (bordeaux) of zwart.
Ontdek het gamma

Bestel vandaag nog via onze webshop!

Monolith heeft een heel mooi gamma aan accessoires

Monolith heeft zijn keramische barbecues verder doorontwikkeld aangezien “zo goed als perfect” niet voldoende is voor hen. Met trots presenteren Monolith de Pro 2.0 Serie.

Ontdek het gamma

1.

Gloednieuw scharniersysteem.
voor het Classic model is het scharnierpunt zodanig verplaatst dat deze zich nog gemakkelijker laat openen. Bovendien ligt het deksel door zijn eigen gewicht mooi vlak en sluit daardoor beter af als nooit tevoren. Voor het Junior model is het deksel afneembaar. Daardoor kan de junior in een handomdraai uitgebreid worden met de plancha.

2.

Roestvast staal en glasvezel dichting
Onderhoudsvrij, eenvoudig te reinigen en vervanging eens in de 3 à 5 jaar.

3.

Nieuwe topschijf
Het nieuwe slide-systeem biedt meer stabiliteit.

4.

Guru-ready
Ingebouwde adapter om de BBQ GURU ventilator te plaatsen.

Uiteraard blijven de
unieke functionaliteiten!

1.

Uniek systeem voor houtsnippers en pellets.
Het is heel makkelijk om rookpellets en/of houtsnippers toe te voegen aan het houtskool. Via een apart luik onder de roosters kunnen de pellets of snippers in de kamado geschoven worden. Dit zorgt voor een typische BBQ-rooksmaak. Dit alles zonder het deksel te openen.

2.

Optimaal materiaal
De Monolith bestaat uit extreem hittebestendig keramiek en roestvrijstaak. Het onderstel is gemaakt van gepoedercoat staal. De zijtafels zijn gemaakt van bamboe.

3.

Pro series 1.0 smart grid systeem
Nieuw grillrooster systeem met unieke flexibiliteit en geïntegreerde vetopvang. Het systeem bestaat uit metalen frame, ring en 2 handgrepen, 2 vetopvangbakjes en een asschepje (voor Classic en Le Chef).

Bestel vandaag nog via onze webshop!

Monolith heeft een heel mooi gamma aan accessoires