The Italian oven for everyone…

Ontdek het gamma
Alfa Forni Italië is een firma in volle expansie met de nadruk op traditionele waarden en ze streven naar de moderne perfectie. De originele eigenaars en oprichters van de firma, Rocco Lauro en Marcello Ortuso, die de firma startten in 1977 gaven de dagelijkse leiding van de firma over aan Sara, Julia, Andrea Lauro & Silvia Ortuso. Zo is de ontwikkeling van de moderne inox hout en gasovens snel op gang gekomen. De firma is nu een geoliede machine met snelle productie, een modern RND departement en dit alles zonder de traditionele waarden te verloochenen.
Houtvuur staat synoniem voor fascinatie, gevoelens oproepend van plezier en warme herinneringen uit het verleden. Het brandende hout in de oven geeft een homogene warmte af die jouw gerechten voorziet van een unieke smaak en geur. Een Alfa houtoven kan alles voor iedereen. Door het wijzigen van de temperatuur en kooktijd, kan je koken wat je maar wil. Vlees, pasta, vis, desserts, noem maar op, het kan!
In een paar minuten wordt de oven zo heet dat je in een mum van tijd aan de slag kan. Op het balkon, in de keuken, in de tuin. De ovens kunnen op elke locatie geplaatst worden. En elk moment is het goede moment!

 

Ontdek het gamma

Bestel of huur vandaag nog via onze webshop!

Waarom Alfa?

1.

Perfect gedimensioneerd inox rookkanaal (met draaibare regenkap)
Dit heeft een optimale trek en afscherming tot gevolg, met een maximaal temperatuurbehoud in de oven.

3.

Dubbele laag keramische vezel (van hoge kwaliteit)
Deze vezel is bestand tot 1200°C. De buitenkant raakt niet oververhit en de oven verliest weinig temperatuur.

5.

Perfecte match tussen traditie en technologie
De vloer van onze ovens is gemaakt van vuurvast materiaal terwijl de koepel gemaakt is van staal, een perfecte match tussen traditie en technologie.

2.

Rookomleidingsplaat (cruciaal onderdeel voor het optimaliseren van de verbranding)
Door de rookgassen om te leiden in de brandkamer is een perfecte verbranding mogelijk en dit zonder smoorklep.

4.

Extra geïsoleerde bodem (voor een constante temperatuur op de ovenvloer)
De gebakken vuurvaste stenen (3 cm dik) accumuleren de warmte snel, de extra isolatielaag eronder voorkomt vervorming en warmteverlies.

 

 

 

Ontdek het gamma

Review

Buona giornata a tutti!

Ik gebruik de ALFA forni houtoven dolgraag in privésfeer. De oven is gebruiksklaar op minder dan 15 min en zeer constant in temperatuur door zijn compacte afmetingen en prima isolatie, en dit het hele jaar door.

Dit stelt me in staat om de meest uitéénlopende gerechten klaar te maken in een mum van tijd. Met deze 100% Italiaanse creatie haal jij de pure Italiaanse keuken in huis met de authentieke smaak van het houtvuur

Peppe Giacomazza / Brand ambassador België

Bestel of huur vandaag nog via onze webshop!